۲ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

شیاف یا پماد آنتی هموروئید و طریقه مصرف آن

پماد آنتی هموروئید یکی از داروهای پر مصرف برای درمان این بیماری است. بواسیر یا هموروئید به گشاد شدن یا متورم شدن سیاهرگ ها در مقعد گفته میشود. علت این بیماری مجموعه ای از عوامل مثل یبوست مزمن، رژیم غذایی فاقد فیبر، بارداری و زایمان و یا بی تحرکی است. همچنین این بیماری می تواند موجب درد شدید در مقعد، خونریزی، التهاب، سوزش، خارش و بیرون زدگی های گوشتی از مقعد گردد.

مصرف این پماد به جهت درمان هموروئید و کنترل علائم بواسیر کاربرد دارد. در ادامه به کاربردها و نحوه مصرف و عوارض مصرف این پماد می پردازیم:

پماد آنتی هموروئید چیست؟
پماد آنتی هموروئید خارجی بر پایه عصاره های گیاهی تولید شده است. این دارو حاوی ترکیباتی از جمله لیدوکایین، هیدروکورتیزون استات، آلومینیوم ساب استات، زینک اکساید، فنیل افرین و پراموکسین است. از این پماد می توان برای درمان انواع اختلالات مجرای مقعد مثل التهاب راست روده ، درمان شقاق مقعد و درمان فیستول و از همه مهمتر بواسیر استفاده نمود.

در ضمن این دارو در اشکال دیگری از جمله شیاف نیز در دسترس قرار دارد. این پماد جزء داروهای است که می توانید آن را بدون نسخه تهیه کنید.

موارد مصرف

  • رفع بیماری هموروئید داخلی و خارجی
  • کاهش درد اطراف مقعد
  • درمان خارش
  • درمان بیماریهای دستگاه تناسلی زنان
  • بهبود التهاب و تورم
  • رفع خونریزی
  • بهبود تورم بعد از جراحی

عوارض جانبی
مصرف پماد یا شیاف هموروئید به طور کلی عوارض جانبی را به دنبال ندارد. اما مصرف آن در برخی از موارد واکنش های حساسیتی مثل قرمزی، خارش، خونریزی مقعدی و واکنش های حساسیتی را به دنبال دارد. همچنین زیاده روی در مصرف آن می تواند عوارضی مثل التهاب را به دنبال داشته باشد.

در صورت بروز هر نوع واکنش حساسیتی مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.

موارد منع مصرف
در صورت ابتلا به هر یک از بیماری ها زیر، قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید.

ضایعات قارچی و ویروسی
عفونت ثانویه
ضایعات سلی مقعد
دیابت
مشکلات قلبی
فشار خون بالا
اختلال تیروئید
مشکلات مجاری ادرار به عنوان مثال، پروستات بزرگ شده
از مصرف پماد یا شیاف این دارو برای کودکان کمتر از 12 سال و یا درمان بواسیر در بارداری یا شیردهی بدون مشورت با پزشک پرهیز کنید.

تداخلات دارویی
مصرف داروهای مسدود کننده بتا آدرنرژیک (این دارو گردش خون در کبد را کاهش داده و تاثیر لیدوکائین موجود در پماد را کند می کند.)
 داروهای ضد افسردگی
 کورتیکواستروئیدها
طریقه استفاده از پماد آنتی هموروئید
همانطور که اشاره شد، این دارو بدون نسخه نیز در دسترس است. اما بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید تا ضمن تشخیص دقیق بیماری، میزان دوز مورد نیاز را نیز تعیین کند.

باید قبل از مصرف پماد موضع را با آب و صابون شسته و خشک کنید. بهترین زمان مصرف این دارو بعد از اجابت مزاج است.

به طور کلی این دارو را می توان 2 الی 4 بار در روز مصرف نمود. برای استفاده از پماد آنتی هموروئید به اندازه یک اپلیکاتور از این پماد را درون مقعد بریزید. برای درمان بواسیر خارجی نیز می توانید مقدار از این پماد بر روی موضع استعمال نمایید.

دوره مصرف این دارو 7 روز است. پس از این مدت و در صورت عدم بهبودی لازم است با پزشک متخصص بواسیر در این مورد مشورت نمایید.

در صورتی که مصرف یک نوبت از دارو را فراموش کردید، آن را مصرف کنید. ولی اگر به نوبت بعدی نزدیک هستید. نیازی به مصرف و یا دو برابر کردن دوز دارو نیست.

طریقه استفاده از شیاف آنتی هموروئید
برای تعیین دوز مصرف شیاف باید با پزشک خود مشورت نمایید. قبل از قرار دادن شیاف دستان خود را بشویید. سپس به پهلو دراز بکشید و یکی از پاها را در شکم خود جمع کنید. شیاف را وارد مقعد کنید. بهتر است برای چند دقیقه دراز بکشید و باسن ها را به هم فشار دهید تا شیاف خارج نشود.

شرایط نگهداری
این پماد را می بایست در دمای اطاق و در محدوده دمایی 20 الی 25 درجه سانتی گراد نگهداری کرد. همچنین این دارو را دور از دسترس اطفال قرار دهید. زیرا بلع آن می تواند مشکل آفرین باشد.

میزان تاثیرگذاری پماد آنتی هموروئید 
این پماد می تواند در رفع علائم بیماری موثر باشد. رفع خارش، سوزش، درد و التهاب از مهمترین تاثیرات این دارو هستند. البته مصرف آنتی هموروئید می تواند در رفع بیماری نیز موثر باشد اما درمان قطعی نیست. برای رفع بیماری می بایست این زائده ایجاد شده به طور کامل از مقعد خارج گردد.

برای افزایش تاثیرگذار درمان با پماد یا شیاف آنتی هموروئید گیاهی می توانید یبوست را نیز کنترل کنید. برای این منظور مصرف فیبر، نوشیدن مایعات و ورزش کگل را در لیست برنامه های روزانه خود قرار دهید.

جراحی و لیزر از روشهایی است که برای درمان این بیماری کاربرد دارد. از آنجایی که جراحی عوارض متعددی را به همراه دارد، امروزه به ندرت پزشکان انجام آن را تجویز می کنند. بهترین راهکار قطعی و سریع درمان، لیزر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه با درمان هموروئید با لیزر مراجعه نمایید.

منبع

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
توبا ترنمی

برای درمان بواسیر چه بخوریم؟ معرفی غذاهای مفید و مضر

برای درمان بواسیر چه بخوریم؟

مهمترین علت ایجاد بواسیر یبوست مداوم و مزمن است. از طرفی راهکار درمان یبوست نیز تغییر در رژیم غذایی است. با کنترل این شرایط می توان علائم بیماری را درمان کرد. اما برای درمان بواسیر چه بخوریم؟

 

غذاهای مفید برای درمان بواسیر

فیبر

مهمترین ماده مغذی که به درمان این بیماری کمک می کند، فیبر است. فیبر در انواع میوه ها، سبزیجات و حبوبات یافت میشود. فیبر حجم مدفوع را افزایش داده و یبوست را درمان می کند. میزان فیبر مورد نیاز 30 الی 35 گرم در طول روز است. بهتر است فیبر به مرور به رژیم غذایی افزوده شود. پیشنهاد می کنیم، برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد این ماده مغذی و مفید داشته باشید، صفحه فیبر غذایی و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی را مطالعه نمایید.

 

مایعات

نوشیدن مایعات به خصوص آب تاثیر بسزایی در رفع یبوست دارد. زیرا مدفوع را نرم می کند. نوشیدن 8 تا 10 لیوان آب در طول روز الزامی است. به جای آب می توانید از انواع آب میوه های طبیعی، نوشیدنی های بدون الکل و کافئین نیز استفاده کنید.

 

ملین ها

ملین ها دسته ای از داروها هستند. هریک این دارو عملکرد های مختلفی دارند. ولی هدف تمام آنها درمان یبوست است. از ملین های طبیعی می توانیم به پسلیوم یا اسفرزه اشاره کنیم. 2 تا 3 قاشق اسفرزه را در آب حل کرده و میل نمایید.

 

در مصرف داروی ملین زیاده روی نکنید. این کار می تواند تاثیر عکسی داشته و یبوست را تشدید کند.

 

مواد معدنی

ویتامین K: این ویتامین خاصیت انعقادی دارد و می تواند در درمان بواسیر موثر باشد. ویتامین K در سبزیجات سبز مثل کاهو و اسفناج یافت میشود.

ویتامین C : مصرف این ویتامین در برطرف کردن التهاب ناشی از بیماری موثر خواهد بود. مصرف این ماده معدنی به ترمیم بافت های آسیب دیده نیز کمک می کند.

منیزیم : این ماده معدنی می تواند در حفظ آب در روده موثر باشد. منیزیم خاصیت ملینی دارد و موجب نرم شدن مدفوع میشود.

برای درمان بواسیر چه نخوریم؟

در ادامه به معرفی خوراکی هایی می پردازیم که مصرف آنها برای بیماری بواسیر مضر هستند. این خوراکی های عبارتند از :

 

غذاهای تند: غذاهای تند و در واقع فلفل برای این بیماری مضر هستند. فلفل دارای ماده ای به نام کاپسایسین است. کاپسایسین التهاب آور است و می تواند درد را شدت ببخشید.

گوشت قرمز : زیاده روی در مصرف گوشت قرمز به طور کلی مضر است. مصرف این خوراکی به دلیل ایجاد یبوست در دوران ابتلا به بواسیر ممنوع است.

چربیهای اشباع : روغن های دارای چربی های اشباع می توانند یبوست را تحریک کنند. به جای استفاده از این دست روغن ها می توانید روغن زیتون یا کنجد را جایگزین کنید.

الکل : نوشیدنی های الکلی علائم بیماری را تشدید می کنند. الکل موجب انبساط یا گشاد شدن عروق شده و خود زمینه را برای بواسیر فراهم می آورد.

نمک : مصرف نمک به جهت ذارا بودن سدیم ممنوع است. سدیم موجب کم آبی بدن شده و با تشدید نفخ باعث بدتر شدن علائم بیماری می شود.

کافئین : مصرف نوشیدنی های دارای کافئین مثل قهوه می تواند مضر باشد. کافئین خاصیت مدر آوری داشته و با کاهش حجم آب در بدن بیماری شما را تشدید می کند.

در کنار موارد یاد شده، مصرف خوراکی های زیر نیز به علت خاصیت یبوست آوری ممنوع است:

 

محصولات لبنی

میوه ها کال

غذاهای فرآوری شده

غذاهای چرب و سرخ شده

نوشابه های گازدار

بهترین میوه های مفید برای بواسیر

یکی از مهمترین علت های این بیماری یبوست است، به علاوه از آنجایی که یبوست به دلیل کمبود فیبر در بدن ایجاد میشود، خوراکی هایی برای پیشگیری از این بیماری مناسب است که سرشار از فیبر باشند. یکی از مهمترین خوراکی ها، میوه است.

 

مصرف روزانه فیبر می تواند حداقل 30 گرم از فیبر مورد نیاز بدن در طول روز را فراهم کند.

 

از مهمترین میوه های مناسب می توانیم به این ها اشاره کنیم:

 

آلو

انجیر

هندوانه

نارگیل

گلابی

سیب

پرتغال

انگور

منبع 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
توبا ترنمی